tirsdag 27. oktober 2009

Mount Mulanje

Forventningsfulle dro vi avsted lørdag formiddag, vi var heldige og fikk skyss med skoletransporten. Da vi kom til Mulanje fikk vi informasjon og handlet nok vann og brød til turen. Så ble vi fraktet til CCAP rest house hvor vi skulle tilbringe natten. Vi bestemte oss for å ligge på dorm room, flott rom med flere senger. Vi ble liggende alene på rommet. Vi hadde en god middag og møtte flere hyggelige gjester.
Neste morgen var vi klare for tur. Mount Mulanje er det største fjellet i Malawi, og det ant største i Afrika. Da vi spiste frokost kom det ca 10 – 15 apekatter springende rundt og opp på taket. Vi smurte nistepakke og fyllet vannflaskene. Vi startet å gå i 7 tiden det var da en deilig temperatur. Vi hadde med en hyggelig guide, som viste oss flotte utsikter og hadde mye å fortelle. Den første delen av turen var tung og vi skulle bestige 2000 høyde meter. Da vi gikk oppover var det så bratt at vi fikk dotter i ørene. Etter noen timer kom vi til toppen som var 2600 moh. her badet vi i en vann kulp, det var deilig å bade i det kalde fjell vannet. Vi hadde også en deilig lunch på toppen. Etter lunch hadde temperaturen steget og vi var klare for å gå i nedover bakke. Det var flere flotte fosser, og det luktet noe spesielt men godt fra trærne vi hørte også apekatter som ropte. Da vi kom ned var vi slitne men stolte. Konklusjonen er at det var en fantastisk tur!
En av gjestene vi traff dagen før kjørte oss ned til veien hvor vi hoppet på en minibuss, turen tilbake gikk strålende. I minibussen kunne jeg telle 18 pasasjerer med en del bagasje. Vi kom tilbake til hostellet i god tid før det ble mørkt.

1 kommentar:

  1. kjekt å lese innlegga dokkas! men no e det på tide å legge ut fleire !!:) savna dokke!klem stine

    SvarSlett