tirsdag 15. september 2009

De forste dagene


Da var me endelig paa plass i Malawi, og sjolve Flyturen ned gjekk knirkefritt. Problemet oppsto paa flyplassen i Lilongwe, avtalen var at me skulle bli henta, men daa me intok Malawi for vaare fotter var det ingen representant der. Me blei ganske nervose for det var mange som tilbydde seg aa kjore oss, men me har lest at det ikkje er trygt for to jenter som oss aa ta taxi aleine. Etter ei stund med angst kom det ein mann bort til oss som hadde vore paa samme flyet heit fraa Oslo. Han sa at han jobba paa sjukehuset, og kjente ei Norsk dame som skulle hente han. Og det var daa vaar "reddende engel endelig kom". Takk og pris for Tone:) Ho kjoyrde oss til flyplassen og hjalp oss paa plass. Sidan det var lordag var det ingen lerar, men studentane tok godt i mot oss. mange greie jenter.

Me bur paa et jente hospits, ganske stort rom med to senger, skrivepult, skap og vask. Saa me kan ikkje klage:) Kjekt aa bu paa lik linje med Malawiske studenter. Me hentar mat i kantina 3 gongar for dagen, her faar me alt fraa naisema ( maisstappe, ligner potetstappe uten smak), bonner,spinat,ris, frityrsteikt gullfisk og kylling. Takk gud for blandingskrydderet smarte Siri hadde tatt med:) For aa sei det saann, me har ikkje vore stapp mette sidan me kom! men nok om det...

I dag var vaar forste dag i praksis. Me er i Communety Health Care. Her reiser me ut paa et senter der modre og barn kjem for aa faa vaksiner, og helsesjekk. Paa senteret er det ogsaa gravide som foder. Ganske rett etter fodselen kjem dei til oss for aa faa BCG vaksine. Det er ganske ville tilstander her i forhold til kva det er paa et helsesenter i Norge. Mykje folk paa liten plass, og for oss virker det ganske kaotisk. Men kanskje me faar meir oversikt etter kvart.

2 kommentarer:

  1. Heisann Solgunn, (og Siri sjølvsagt)
    Kjempe koselig lesing :-D
    Så bra at turen ned gjekk knirkefritt, og takk og pris for "Tone" :)
    Gleder meg veldig til å følge med dåke videre.
    Dette er så spennande..;)
    Lykke til, og pass godt på kvarandre :-)
    Klem Annalisa, (Fra ein vakker haustdag i Ølve ) hihi :)

    SvarSlett
  2. Så godt å høre at dere er kommet vel fram. Tviler ikke på at dere får en del aha-opplevelser både på helsestasjon og ellers. Vi vet vel ikke helt hvor godt vi har det her oppe i nord. Alt er bra her på Hatlestrand. Eneste bekymringene er når neste solstråle vil besøke oss. Og hvordan vi skal få plukket all soppen og bjørnebærene. Slike bekymringer er vel ganske så fremmede hos dere.
    Klem og hilsen fra oss her på Ask.

    SvarSlett