onsdag 11. november 2009

Prematur avdelingen

Denne uka har vi tilbrakt på prematur avdelingen. Den er inndelt i en kritisk sone, en stabil sone og en kenguru sone.

På den kritiske sonen er det fullt av små babyer alt fra 700g. og oppover. Alle kuvøsene er åpne, det er helt vanlig at det ligger fire babyer i en åpen kuvøse. Her samarbeider vi med leger og jordmorstudenter. Det er en travel sone med lite utstyr, det er bare en CPAP maskin. Det er desverre flere babyer som ikke klarer seg, og legene må prioritere hvem som trenger maskinen mest.

På den stabile sonen ligger babyene i kasser, det er flere kasser på denne sonen så det er bare tvillinger som deler kasse. Mødrene kommer inn og mater barna hver tredje time, dersom mor til barnet er syk er det bestemor som stiller opp.

På kenguru sonen er barnet sammen med mor. På denne sonen handler det om at mor skal gi mat,varme og klærlighet. Barnet blir lagt på brystet til mor (hud mot hud),og pakket inn i flere tørkler. Dette er grunnen til at sonen blir kalt for kenguru sonen. I går hadde vi med kamera for å ta bilde av kenguru stillingen, dette var stor stas og alle ville bli tatt bilde av. Vi fremkalte bildene og gav dem til mødrene i dag. Det var kjekt å se hvor glade de ble da de fikk bildet av seg selv med babyen på brystet.

Vi har også fått deltatt på keisersnitt noe som var utrolig fascinerende. Det ble født en stor gutt på 3800g. Nå gleder vi oss til i morgen, da skal vi få være med på en normal fødsel.

Når denne uken er over starter ferien. Vi har bestilt flybiletter til Tanzania, hvor vi skal på safari før vi drar til Zanzibar. Det skal bli deilig med ferie og vi gleder oss som to små barn. Hehe

2 kommentarer:

  1. Så mange opplevelser på så kort tid. Helt utrolig hva dere får være med på. Vi har vært hos Terje i selskap i kveld, og feiret selvfølgelig Silje og Lars Ottar sin nye baby også. Gratulerer tante Solgunn! Ha god tur videre på reisen. Og vær forsiktig.

    SvarSlett
  2. kJEKT Å LESE BLOGGEN DYKKAR. DE FÅR OPPLEVA MYKJE.EG FÅR SÅ LYST Å REISA TIL AFRIKA IGJEN GOD TUR PÅ FERIE.

    SvarSlett